Yorick

Mijn naam is Yorick Verzijden, geboren en woonachtig in Lelystad. Sinds juni 2013 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam en werkzaam als algemeen fysiotherapeut. Ik ben begonnen in een praktijk in Lelystad en sinds 1 mei 2013 werkzaam bij Fysiotherapie Focus Samen.

Tijdens mijn HBO, bachelor opleiding heb ik ervaring opgedaan in de eerste lijn en in de (kinder)revalidatie. Aanvullend heb ik de minor kinderen gevolgd en het verdiepingsprogramma fysiotherapie in de sport.

In september 2013 ben ik gestart met de opleiding kinderfysiotherapie, Master Pediatric Physical Therapy, te Breda. In 2017 ben afgestudeerd als kinderfysiotherapeut Master of Science. 

Na het afronden van de master heb ik meerdere bijscholingen gevolgd. 

- Kinderen met schrijfproblemen
- Kinderfysiotherapie in de sport
- Kinderorthopedie
- Kinderen met onverklaarbare pijnklachten (SOLK)
- Traumatologie
- Kinderen met autisme
- Kinderneurologie
- Baby met een voorkeurshouding en schedelasymmetrie
- Spierspanningshoofdpijn en migraine bij kinderen 
- Sensorisch integratie fysiotherapie

De motorische ontwikkeling van kinderen is een belangrijk proces. Het is voor mij iedere keer weer een leuke uitdaging om een situatie te creëren waarbij de kinderen niet in de gaten hebben dat ze aan het oefenen zijn,  maar het zien als spel. Ook advies aan ouders is hierbij erg belangrijk.

Het motto is, jong geleerd, is oud gedaan.

Na de werkzaamheden als algemeen fysiotherapeut en Kinderfysiotherapeut MSc.  Werk ik als professioneel Zeilcoach ( Wedstrijdzeilen). 

Wanneer u vragen heeft over de motorische ontwikkeling en/of kinderfysiotherapie eventueel zou kunnen helpen bij zoon of dochter kunt mij een bericht sturen naar: y.verzijden@fysiotherapiehoekman.nl of y.verzijden@fysiotherapiefocussamen.nl